Příběhy českokrumlovských šlechtičen

Pondělní podvečer 19. 2. 2024 byl věnován osudům šlechtičen, které část života spojily s naším městem. Čtení z knihy Slávky Poberové Osudy českých šlechtičen (premiéra byla o loňských Svatováclavských slavnostech) připravily českokrumlovské knihovnice. Jedná se o příběhy ne zrovna veselé, ale plně odrážející dobové postavení žen ve šlechtických kruzích. Hodně z charakterových vlastností představených šlechtičen ale i přes staletí rezonuje v dnešní době. Posluchači čtení to určitě pochopili a možná to v nich probudilo i zájem dozvědět se víc. Těšíme se na opětovné setkání s tak vnímavým publikem!

Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (1/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (2/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (3/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (4/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (5/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (6/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (7/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (8/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (9/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (10/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (11/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (12/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (13/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (14/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (15/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (16/17)Příběhy českokrumlovských šlechtičen, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (17/17)

Icons from Freepik - www.flaticon.com are licensed by CC 3.0 BY

Městská knihovna v Českém Krumlově

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: