Studenti VU3V na návštěvě muzea

Ve středu 20. 3. 2024 první jarní den, vyrazili studenti Virtuální univerzity 3. věku (VU3V) do Regionálního muzea v Českém Krumlově na výstavu Krajina pod palbou, která pojednává o vojenském újezdu Boletice od jeho vzniku v padesátých letech až po současnost. Výstavou nás provedla její kurátorka Mgr. Vladimíra Podaná. Velmi poutavým výkladem jsme se přenesli do dob minulých, dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí a hlavně bádáním ověřených skutečností, které nás překvapily. Mgr. Podaná tuto výstavu doslova vydolovala ze země, hlíny a bláta společně s armádními pyrotechniky ve vojenském újezdě Boletice. Uvidíte věci, které jste nemohli nikdy spatřit, protože je kurátorka vytěžila z armádního archivu a většina z nich byla ještě nedávno tajná. Rozhodně doporučujeme tuto výstavu navštívit.

Mnohokrát děkujeme za velmi přitažlivý výklad a těšíme se na příště.

Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (1/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (2/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (3/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (4/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (5/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (6/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (7/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (8/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (9/10)Studenti VU3V na návštěvě muzea, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (10/10)

Icons from Freepik - www.flaticon.com are licensed by CC 3.0 BY

Městská knihovna v Českém Krumlově

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: